MALERENS GODE RÅD

Når det kommer til malerarbejde, er der mange ting, man skal tage til efterretning for ikke at skade sig selv, sine omgivelser eller værktøj. Derfor har vi samlet en liste af malerens gode råd, der er gode til huske på for at undgå dette.

gode råd - ryg ikon

Pas på din ryg

De færreste mennesker er vant til at klatre rundt på en stige i timevis eller ligge på knæ på et hårdt underlag. Find en hensigtsmæssig arbejdssttilling og pas på din ryg. Sidder du ned, skal du være særlig opmærksom. Det kræver sit af rygmusklerne at strække sig frem med en pensel i lange perioder.

gode råd - udluftnings ikon

Udluftning

Husk godt arbejdslys og sørg altid for god udluftning. Selvom de moderne vandbaserede malingstyper er uden opløsningsmiddel kan bindemidlet medføre lugtgener, og nogle mennesker er allergiske over for den lugt. Får man problemer af denne art, skal man straks vaske alle flader ned med vand tilsat afrensningsmiddel.

gode råd - hænder ikon

Maling på hænderne

Har du fået maling på hænderne, skal du smøre en lille smule vaseline på malingen. Lad det sidde et par minutter og gnid så efter med et stykke køkkenrulle. Dette skulle fjerne det meste af malingen.​

rengøring ikon

Maling på invetar

Hvis du skulle være så uheldig at få pletter fra oliebaseret maling på møbler eller gulvtæppe, så dup pletten med en klud fugtet med mineralsk terpentin.

pensler ikon

Pensler

Når du skal male eller lakere med alkyd- eller terpentinprodukter anbefales det at bruge en pensel med naturhår. Til vandbaserede malinger anbefaler vi, at du anvender kunstfiberpensler.

døgn ikon

Klar til næste dag

Brugtepensler og malerrullerbør pakkes ind i en tætlukket plastikpose. Så er de klar til brug næste dag.

udendørs maling ikon

Maling udendørs

Pas på fugt. Maj, juni og juli er de mest tørre måneder. Maling hærder bedst ved højeretemperaturer end 15ºC for. Afslut gerne malingen mindst 2 timer før duggen falder og undgå at male i direkte solskin.

rengøring pensler ikon

Rengøring af pensler

Når du er færdig med at bruge dine pensler skal de vaskes ud og smøres ind med sulfo eller sæbe. Lad dem derefter tørre. Når penslerne skal bruges igen, skal dublot vaske sæben ud, og penslerne er klar til brug med dejlige bløde hår.

maling ikon

Vandbaseret maling

Vandbaserede malinger bør ikke anvendes udendørs, hvis temperaturen er mindre end 10ºC grader. Maling tåler ikke frost, og kan blive råddent. Du kan aflevere den ødelagte og gamle maling til miljøbilen eller på genbrugspladsen, så er du også med til at værne om miljøet.

Der er mange ting man skal have i baghovedet når det kommer til malerarbejde. Så længe du følger malerens gode råd, skal du dog nok klare dig. Har du spørgsmål eller mangler du ydeligere rådgivning? Så kontakt os nu for hjælp.

FARVERÅDGIVNING

Aalborg-Nørresundby Malerfirma tilbyder professionel farverådgivning til dig, ligemeget om det omhandler et enkelt værelse eller en hel bygning. 

Ønsker du at få din lejlighed til at virke større eller kunne du tænke dig, at det føles som om at der er højere til loftet? Skal en endevæg males for at skabe mere spil i rummet eller er du bare i tvivl om hvilke farver du skal bruge i dit hjem?

Hvilken nuancer du omgiver dig med har en stor indvirkning på dine lokaler, dig selv samt det endelige udtryk og at finde frem til de helt rigtige kombinationer af farver kan være udfordrende. Hos Aalborg-Nørresundby Malerfirma er vi altid klar med vores mange års erfaring til at gøre denne proces meget nemmere for dig. Sammen kan vi finde de helt rigtige farvekombinationer, der passer til dine krav og sørge for at du opnår netop det resultat, du ønsker. 

ofte stillede spørgsmål

Den forventede tid på en malerprojekt kommer an på omfanget af det arbejde, der kræves. Vi sørger altid for at estimerer en realistisk tidsplan til alle projekter vi udfører. Vil du vide mere om hvor lang tid dit malerprojekt vil tage? Så kontakt os nu for et uforpligtende tilbud. 

Malerarbejde er mere kompliceret end de fleste regner med. Der er mange faktorer man skal tage hensyn til og hvis man ikke er klar til dette, kan resultatet være vaklende. Ved at gøre brug af en professionel er du altid sikker på, at du opnår det absolut bedste resultat. 

Prisen på malerarbejde varierer efter opgavens omfang. Hos Aalborg-Nørresundby Malerfirma sørger vi dog altid for at have fornuftige, konkurrencedygtige priser. Er du interesseret i at få dybere indblik i hvad dit næste malerprojekt kommer til at koste dig? Kontakt os nu for et uforpligtende tilbud og find ud af.